A karikagyűrű próbára szánjuk időt, akkor is ha határozott elképzelésünk van, vagy tudjuk a méreteinket, mert a gyűrűpróba pont olyan mint a ruhapróba: márka és fazonfüggő, hogy jó-e a megszokott méret. Ha online szeretnél rendelni weboldalunkról és nem tudjod méretet, olvasd el erről szóló cikkünket! :)

Nem érdemes akkor próbálni, amikor nagyon fázik a kezünk, vagy épp izzad a melegtől.Az időjárás és a napszak befolyásolhatja ujjunk méretét. Hidegben vékonyabb, nagy melegben megdagad, illetve aki vizesedésre hajlamos, tapasztalhatja, hogy valamikor duzzadtabbak az ujjai. 

Mindkét kezünk gyűrűs ujjára próbáljuk fel a gyűrűt. Általában a jobb kézen viselik a párok a karikagyűrűt, de ha két méret között vacilálsz, érdemes figyelembe venni, mi van akkor ha a másikra tesszük? 

Jótanácsok karikagyűrű vásárláshoz

Ha az ujjperceknél erősebbek az izületek (bütyök), fontos, hogy a gyűrű mérete az izületi rész kerületéhez igazodjon, mert hiába tudjuk erőszakkal ráhúzni esetleg az ujjunkra, később kellemetlen lesz le-fel venni. 

Ha a szélesebb gyűrűk tetszenek (kb. 4 mm széles vagy szélesebb), akkor az ékszerüzletekben található, általában kb. 2 mm széles ujjbőségmérő karikákkal mért gyűrűméretnél legalább eggyel nagyobb méretet érdemes választani, mert minél szélesebb a fazon, annál több ponton érintkezik ujjunkkal, így annál nehezebben megy fel, és nagyobb kell belőle. 

Ha hajlamos vagy testsúlyingadozásra - ne aggódj, nem vagy egyedül :) - érdemes olyan gyűrűt választanod, mely később méretre igazítható. Legtöbb fazonunk ilyen, de mi minden gyűrűnkről azonnal meg tudjuk mondani, hogy később alakítható-e, úgyhogy kérdezz bátran! Ha köves ékszert szeretnél, maximum 1-3 köves fazont válassz, mert minél több a kő, annál nagyobb esély van arra, hogy tágítás vagy szűkítés során sérülnek a foglalatok. 

Az arany puha, így felületek idővel kophatnak. A matt fényesedik, a fényes felület mattul, de a felületkezelés megújítható bármelyik ékszerüzletben. Ez nem függ márkától, gyártótól, ötvöstől... az arany ilyen, gyönyörű, értékálló, de sajnos kophat.

Karikagyűrűink többsége gravírozható! A gyűrű belsejébe vagy külsejébe is kérhetsz vésést, pl.: monogramot, keresztnevet, ábrát, időpontot. Akár görög betűkkel is belevésik neked a kívánt szót, vagy kérhetsz szerencsét hozó szimbólumot is!

 

Mutatóba néhány karikagyűrű modell, amik méretre megrendelhetőek üzletünkben és a webshopban (ha nem találod a webshopban, kérlek lépj velünk kapcsolatba a "kapcsolat" menüpontban található elérhetőségeink valamelyikén) ": 

Általános Szerződési Feltételek

Adatvédelmi Tájékoztató

Elállási Nyilatkozat

© 2018 ​Jewelry Website Proudly created with Wix.com by Andrea G.

Minden jog fenntartva 2018 © G&G Ékszerbolt Csorna