Hogyan óvjuk ékszereinket? 

Ha lehet, éjszakára, lefekvés előtt vedd le az ékszereid. Az ember álmában forgolódik, akaratlanul is megkarcolhatja, megnyomhatja, elszakíthatja, akár el is törheti az ékszert. Lehgjobb megoldás, ha száraz helyen, dobozban vagy ékszertartóban tároljuk. 

Az ezüst ékszert óvni kell a vegyszerektől, termálvíztől, kéntől, kénhidrogéntől. Felülete elszíneződhet, befeketedhet, ha parfümmel, hajlakkal fújjuk, krémet, naptejet kenünk rá, de az izzadtságtól is oxidálódhat. 

A verejtékben lévő klorid-ion meggyorsíthatja az ötvöző fémek oxidációját. Amikor az arany vagy ezüst ékszer allergiás reakciót vált ki, valószínű, hogy az egyik ötvözőfém, többnyire a nikkel a hibás. 

A nemesacélból (más néven: orvosi fémből) készült ékszerek nem tartalmaznak nikkelt.

Hogyan tisztítsuk ékszereinket?

Ha folyamatosan, egész nap viseled az ékszert, célszerű naponta, de legalább hetente puha pamutruhával áttörölni. A levegőben található szennyeződésektől az ékszeren apró karcolások keletkezhetnek és felülete mattá, fénytelenné válhat. Jó megoldás időnként enyhe mosószeres (lúgos) vízzel átmosni, majd puha pamutruhával áttörölni az ékszert.

Ne használj súrolóport, mert az megkarcolhatja az ékszert! A fogkrémmel való tisztítás olykor beválik, de az ékszer eredeti fényét nem adja vissza. Olcsó megoldás a Szidol fémtisztító használata, amely kímélően távolítja el a nemesfémek felületén keletkezett elszíneződéseket, bevonatokat és visszaadja a fém természetes színét.

Üzletünkben vásárolhatsz speciális ékszertisztító kendőt vagy folyadékot. A használati útmutatót feltétlenül olvasd el, mert egyes drágaköveket és gyöngyöket kímélni kell tőlük.  

Általános Szerződési Feltételek

Adatvédelmi Tájékoztató

Elállási Nyilatkozat

© 2018 ​Jewelry Website Proudly created with Wix.com by Andrea G.

Minden jog fenntartva 2018 © G&G Ékszerbolt Csorna