Hogyan mérjünk gyűrűméretet?

Ne essünk kétségbe, ha nem tudjuk kedvesünk vagy akár saját magunk gyűrűméretét! Van pár tippünk, hogyan deríthetjük ki.

Magyarországon kétféle méretazonosítást használunk. Az egyik a gyűrű belső kerülete alapján, a másik a belső átmérő alapján határozza meg a méretet. Mindkettőt milliméterben mérjük. 
Szeretnénk jelezni, hogy az alábbi módszerek ugyan beváltak, de nagy pontosságot igényel, így felelősséget nem vállalunk, amennyiben az alábbi praktikákat használja a méret meghatározásához. 

Átmérő szerinti méret meghatározása - ha van gyűrűnk: 

Tolómérővel nyert ügyünk van, csak le kell mérni vele a meglévő gyűrű a belső átmérőt! Ha csak vonalzónk van otthon, helyezzük a, két legtávolabbi, belső pontja közötti távolságát!  (17,2  mm-es távolság, 54-es gyűrűméretet jelent)

Kerület szerinti méret meghatározása - ha nincs olyan gyűrűnk, melyről mintát vehetnénk - ez a kockázatosabb mérési mód!

Tekerj egy zsinórt az ujjad köré. Jelöljd meg a kezdeti és a végpontot, majd helyezd a zsinórt a vonalzóra, és mérd le a két jelölés közötti távolságot. A milliméterben mért távolság (ujjának kerülete) lesz a gyűrűméreted. (56 mm-es távolság, 56-os gyűrűméretet jelent.) 

Pár jó tanács:

- Eljegyzési gyűrű esetén érdemes puhatolózni a hölgy barátnőjénél (a hölgyek többsége már nézelődött a barátnőjével ékszerboltban :), vagy próbálta a barátnője a gyűrűjét)

- Amikor méretet veszel, a kezed legyen szobahőmérsékletű és ne dolgoztasd ujjaid mérés előtt, ugyanis hidegben ujjaink kicsivel vékonyabbak, erőltetés után pedig megdagadnak.

- Ha bizonytalan vagy a méretet illetően, keress bennünket elérhetőségeinken és mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy segítsünk kideríteni a méretet! 

Általános Szerződési Feltételek

Adatvédelmi Tájékoztató

Elállási Nyilatkozat

© 2018 ​Jewelry Website Proudly created with Wix.com by Andrea G.

Minden jog fenntartva 2018 © G&G Ékszerbolt Csorna